Анализи Новини

Причинилият тежката катастрофа в София е с повдигнато обвинение

  07.07.2022 10:23  
Причинилият тежката катастрофа в София е с повдигнато обвинение

Георги Семерджиев, който на 5 юли вечерта предизвика тежка катастрофа в София, при която загинаха две жени, е с повдигнато обвинение. Това обяви пред "Нова телевизия" зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

Той уточни, че обвинението е за причинена смърт след употреба на алкохол и/или наркотици, напускане на мястото на произшествието, както и за шофиране без необходимите документи. По това обвинение Семерджиев може да получи между 5 и 20 години затвор. Към момента той е задържан за 72 часа.

Ясен Тодоров изрази надежда, че следствието ще събере достатъчно доказателства, с които ще помогне на съда да произнесе осъдителна присъда. Той добави, че от разпита на свидетел, който лично е провел, може да заключи, че Семерджиев се е движил с около 200 км/ч.

Тодоров каза още, че мъжът е отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици. Днес се чака произнасяне на съда и тогава да бъде тестван.

Тодоров отказа да потвърди дали с предизвикалия катастрофата е пътувала жена. Вчера вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че Семерджиев е имал спътничка, като дори вече била установена.