Спорт

Сакраменто Кингс взе правата на Везенков в НБА

  24.06.2022 10:30  
Сакраменто Кингс взе правата на Везенков в НБА

Александър Везенков, има нов отбор в НБА. Сакраменто Кинг се сдоби с правата на национала след размяна с Кливланд Кавалиърс броени часове преди драфта отвъд Океана, който се проведе рано тази сутрин в Ню Йорк. Новината съобщи журналистът от ESPN Адриан Войнаровски.

Везенков бе избран под №57 през 2017 година от отбора на Бруклин Нетс. Правата на българина се озоваха в Кливланд на 14 януари 2021-а, като той бе част от мегасделката за звездата Джеймс Хардън, в която участваха четири отбора.

Близо година и половина по-късно Сакраменто се разделя с 49-ия избор в драфта през 2022 година, за да притежава правата на 26-годишния българин. Орландо Меджик избра тежкото крило Паоло Банкеро под номер 1 в тазгодишния драфт в Националната баскетболна асоциация. 

През тази година Везенков спечели дубъл в Гърция с Олимпиакос и игра на полуфиналите в Евролигата. Той попадна в идеалния отбор на най-престижния турнир на Стария континент със средно по 13.7 точки, 5.9 борби и 1.5 асистенции на мач.

В понеделник Везенков трябва да се присъедини към националния отбор, който се подготвя в Самоков за предстоящите световни квалификации. Баскетболистът ще пропусне контролата на „лъвовете“ срещу Сърбия в Ниш тази неделя, но пък ще помогне на отбора за домакинството на Литва на 1 юли в Самоков и при гостуването на Босна и Херцеговина в Сараево на три дни по-късно.