Новини Реакция

Петков: Ужасяващо е, че днес депутатите рискуваха 2,6 млрд. лв. по плана за възстановяване (Видео)

  22.06.2022 16:58  
Петков: Ужасяващо е, че днес депутатите рискуваха 2,6 млрд. лв. по плана за възстановяване (Видео)

Новото мнозинство свали безпринципно Никола Минчев, а днес дори не предложи нов председател на Народното събрание, каза премиерът.

Днес нямаше кворум в парламента и заседание не се проведе. Това означава, че не беше приет Законът за управление на европейските средства. С този акт ние рискувахме 2,6 млрд. лв, които са първите пари по плана за възстановяване и развитие, които ще влязат в икономиката ни. Срокът е до 30 юни. Това каза в началото на днешното заседание на Министерския съвет премиерът Кирил Петков.  

Освен това липсата на кворум провалило и приемането на промени в Закона за висшето образование, които позволяват съвместни обучения между университетите. 

Никола Минчев бе свален безпринципно от новото мнозинство между ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН, а днес те не направиха предложения за нов председател на Народното събрание. Това ли са принципните им ходове? Как ще обяснят на своите избиратели, че с днешното отсъствие поставиха под риск 2,6 млрд. лв.?, попита Петков. И обясни, че действията на новото мнозинство за ужасяващи за правителството.