Спорт

Саша Илич подписа за 2 години с ЦСКА София

  02.06.2022 12:39  
Саша Илич подписа за 2 години с ЦСКА София

Сърбинът Саша Илич е новият наставник на ЦСКА София, съобщиха от клуба. Ръководството финализира преговорите със сръбския треньор, който ще изведе отбора за първата му тренировка в понеделник. 

Договорът на Илич е за две години, а в неговия екип ще влязат и четирима асистенти, които ще поемат отделните звена в тренировъчната, кондиционната и аналитична работа. Това са Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович. В близките дни ще стане ясен и окончателният състав на щаба за новия сезон.

44-годишният Саша Илич доскоро бе начело на Чукарички, с който поднесе приятна изненада в сръбската Суперлига, класирайки скромния тим на трето място. Преди това наставникът е работил в различни юношески и младежки национални гарнитури на Сърбия, както и като помощник на Драган Стойкович в репрезентацията на западните ни съседи.

Като футболист Илич се превръща в легенда на Партизан, като играе за белградския гранд цели 20 сезона. Той е футболистът с най-много мачове в историята на „гробарите“, а във визитката му личат спечелени 11 шампионски титли и 7 купи на страната. Извън Сърбия състезателната му кариера преминава в Селта, Галатасарай, Ред Бул Залцбург и Лариса.

Лятната подготовка на ЦСКА Софияще премине в няколко етапа. Всички футболисти, без националните състезатели на отделните страни, ще се съберат на Панчарево на 6 юни, като в първите дни са насрочени традиционните медицински изследвания и тестове.