Коментари

Манолова: Дните на кабинета са преброени

  09.05.2022 18:31  
Манолова: Дните на кабинета са преброени

Дните на това правителство са преброени и предстоят предсрочни парламентарни избори - такава прогноза направи Мая Манолова, която днес внесе документите за регистрацията на учредената на 1 май политическа партия "Изправи се България" в Софийския градски съд, пише БНР.

Тя обвини управляващите, че не са се вслушали в настояването за намаляване на ДДС върху храните и битовите сметки на домакинствата и въвеждане на таван на цените на стоките от първа необходимост и необлагаем минимум: "Всички европейски правителства подкрепиха своите граждани и своя бизнес. В България на гърба на войната в Украйна богатее приятелският кръг на новите управляващи - сделките за оръжие с огромни комисионни, сделките за природен газ, който пак е руски, но е през посредници, които изкарват огромни комисионни. Цялата сметка се плаща в крайна сметка от българския народ, така че дните на това правителство са преброени. Хората излизат на протести и когато всички протести се съберат в един, ще има предсрочни парламентарни избори."

Според Манолова в парламента и в правителството липсва социална формация и тази липса ще бъде запълнена от новата ѝ партия: "В момента в парламента няма социална партия. Изобщо социалният и икономическият вектор в това правителство изцяло отсъстват. Този дефицит ще бъде запълнен от "Изправи се България".