Спорт

Григор Димитров за трети пореден ден на корта в Мадрид

  04.05.2022 09:27  
Григор Димитров за трети пореден ден на корта в Мадрид

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров ще изиграе тази вечер мача си от втория кръг на Мастърс 1000 турнира на клей в Мадрид срещу аржентинеца Диего Шварцман. Димитров ще играе за трети пореден ден.

Срещата от 1/16-финалите на турнира е четвърта в програмата на втория по големина корт в комплекса "Каха Махика" - "Аранча Санчес", където играта започва в 13:00 часа българско време с двубоя Даниел Еванс - Роберто Баутиста Агут. След това предстоят две срещи от женската схема на надпреварата (Екатерина Александрова - Аманда Анисимова и Джил Тайхман - Анхелина Калинина), което означава, че Димитров и Шварцман вероятно ще излязат на корта не преди 18:00 часа.

Това ще бъде четвърти мач между българския тенисист и 13-ия поставен в схемата Шварцман, като Гришо води с 2-1 победи, но аржентинецът е спечелил единствената им среща на клей на финала в Истанбул през 2016. Последната им среща беше през 2017 година в първия кръг на Уимбълдън, когато Григор спечели в три сета - 7:6, 6:2, 6:2.

Победителят от мача днес ще срещне номер 4 в схемата Стефанос Циципас или французина Люка Пуи на осминафиналите. 


Анкета

Ще успее ли контранастъплението на Украйна в Херсон?


Резултати