Спорт

Димитров спечели първия мач срещу Шварцман

  03.05.2022 18:25  
Димитров спечели първия мач срещу Шварцман

Григор Димитров и партньорът му на двойки Феликс Оже-Алиасим от Канада се класираха на осминафиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Мадрид.

Те се наложиха срещу аржентинците Максимо Гонсалес и Диего Шварцман с 6:3, 7:6(8) след почти 2 часа игра.

Гришо ще играе и утре срещу Шварцман, но в турнира на единично в комплекса „Каха Махика“.

Българинът и канадецът пробиха за 2:0 при сервис на Гонсалес след отлична игра на Димитров на мрежата. След това лесно затвърдиха с начален удар на Оже-Алиасим. Последва нов брейк за 4:0, но аржентинците го върнаха тутакси след грешка на канадеца при бекхенд воле. При 5:3 Григор застана на началния удар. Двойката поведе с 40:15 и българинът затвори сета с отличен сервис.

Двойна грешка на Шварцман доведе до пробив за Димитров и Оже-Алиасим за 2:1 в следващата част. Българо-канадският дует продължи да доминира и стигна до 4:1. Както в първия сет обаче южноамериканците успяха да върнат единия брейк. При резултат 5:4 Григор сервираше за победата. При 40:40 двойката имаше мачбол, но грешка на канадеца доведе до равенство в геймовете. 

После се стигна до тайбрек. Размяната на половините дойде при 3:3 точки. При 6:4 Григор и партньорът му стигнаха до нови два мачбола, но отново не успяха. И при четвъртия, дошъл след отличен минаващ удар от бекхенд на 30-годишния хасковлия, Димитров и Оже-Алиасим не можаха да затворят двубоя. При петия на сервис на Гонсалес, тенисистът от Монреал пък изпрати ретура в аут. Всичко свърши при шестия мачпойнт при сервис на Димитров, когато канадецът направи печеливше воле.


Анкета

Ще успее ли контранастъплението на Украйна в Херсон?


Резултати