Спорт

Швейцарци със сензационна новина за Джокович

  29.04.2022 10:08  
Швейцарци със сензационна новина за Джокович

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще бойкотира предстоящото през лятото издание на „Уимбълдън“. Информацията е на швейцарското издание „Блик“ и се приема като истинска сензация, тъй като шампионатът в "Ол Инглънд Клъб" е един от най-любимите на сърбина.

Според информацията, 34-годишният тенисист няма да играе на третия за годината турнир от Големия шлем в знак на солидарност на руските и беларуските си колеги. Както е известно, на Даниил Медведев, Андрей Рубльов и останалите вече беше съобщено, че няма да бъдат допуснати до участие в Откритото първенство на Великобритания заради руската военна инвазия в Украйна и подкрепата, която Русия получи от Беларус при осъществяването на операцията. Още в първите дни след обявяването на решението на "Уимбълдън" Джокович го определи като лудост.

Швейцарската медия се позовава на цитат на Никола Пилич, считан за тенис бащата на Джокера и бивш негов съветник.

„Други тенисисти също може да вземат подобно решение, когато видят примера на Джокович. Тогава те може да си кажат: „Щом той може да откаже да играе, то и ние можем“. Ще бъде интересно тогава да видим реакцията на организаторите на „Уимбълдън“, заяви Пилич пред „Блик“.

Отсъствието на Джокера ще бъде голям удар по единствения турнир от Големия шлем, игран на тревни кортове, тъй като по този начин "Уимбълдън" ще остане в основната си схема без първите двама тенисисти в световната ранглиста. Новак Джокович е №1, а Даниил Медведев е втори. 

Очакванията бяха Ноле да играе изключително мотивирано на "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", за да успее отново да се изравни с Рафаел Надал по спечелени титли от Големия шлем. Както и известно, Джокович не беше допуснат до Australian Open заради отсъствието на направена ваксина за коронавирус, а от това се възползва Надал, който завоюва своята 21-ва титла от Шлема. Новак Джокович и Роджър Федерер са с по 20.


Анкета

Ще успее ли контранастъплението на Украйна в Херсон?


Резултати