Спорт

Георги Стоянов е европейски шампион по бокс

  21.04.2022 16:12  
Георги Стоянов е европейски шампион по бокс

Георги Стоянов спечели европейската титла при 86-килограмовите на шампионата по бокс за младежи и девойки, който приключва днес в София.

На финала българинът трябваше да се бие с Паоло Карузо, но италианецът получи лекарска забрана и не се качи на ринга.

За България европейското първенство приключи с общо пет медала. Сребърни отличия спечелиха Любослав Методиев, Тони Илиев и Кирил Борисов. С бронз още в сряда се поздрави Румяна Александрова в категория до 57 килограма при девойките.

Във финалите при юношите в категория до 54 килограма Любослав Методиев изигра добър мач срещу англичанина Оуен Китли. Двамата проведоха равна битка, но националът ни по-често изоставаше в действията и това доведе до поражение с 0:5 съдийски гласа.

Непосредствено след Методиев на ринга се качи и Тони Илиев. В категория до 60 килограма срещу себе си българинът имаше изключително сериозен съперник в лицето на арменеца Ерик Израелян. Илиев хвърли всички сили, но в крайна сметка отстъпи с 0:5 гласа и също се задоволи със сребърно отличие.

В последния мач с българско участие Кирил Борисов в категория над 92 килограма отстъпи на Енрико Итаума от Англия. Българският национал при най-тежките влезе смело в мача, но противникът му не се притесни. В самия край на първия рунд британецът нанесе тежък удар в областта на ребрата на Борисов, който не бе в състояние да довърши двубоя и така остана със сребърен медал.


Анкета

Ще успее ли контранастъплението на Украйна в Херсон?


Резултати