Анализи Коментари

Възраждане отново иска оставката на кабинета

  15.04.2022 12:08  
Възраждане отново иска оставката на кабинета

Време е за следното: оставка и нови избори, на които българският народ да се яви като на референдум за своето бъдеще. Това заяви председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов в декларация от трибуната на парламента. Той коментира, че правителството "освен, че лъже, то просто не се справя с управлението на нашата държава, не се справи и с бежанската вълна, за която се погрижиха и продължават да се грижат предимно граждански активисти и доброволци".

"Малко повече от сто дни България се управлява от лъжци, а народната мъдрост, която казва "с какъвто се събереш, такъв ставаш", се потвърждава всеки ден" , каза Костадин Костадинов и получи забележка от председателя на Народното събрание Никола Минчев за използване на подобни квалификации.

"Така бяха излъгани музеите, които още не са получили от Министерството на финансите 12 млн. лева, така бяха излъгани читалищата, които бяха забравени от Министерството на културата, така бяха излъгани и транспортните фирми, които няма да получат обещаните от министър-председателя средства. Излъгани бяха и моряците от "Царевна" и близките им, и всички български граждани, които се притеснявахме за живота и здравето на нашите сънародници, блокирани месец и половина в Мариупол", посочи Костадинов.

Всичко започна преди време с една голяма лъжа на един чужд гражданин, който, макар и с двойно гражданство, стана министър на икономиката, а после министър-председател на България, коментира лидерът на "Възраждане" и допълни, че тази лъжа е била разобличена от Конституционния съд.

Все повече зачестяват случаите на агресия, които се проявяват от страна на бежанци, твърди Костадинов и даде конкретни примери. В тази връзка Костадинов попита министър-председателя, вътрешния министър и българските служби има ли информация колко точно членове на полка "Азов" са влезли в България.

Димитър Гочев от "Продължаваме Промяната" възрази и заяви, че трябва да стоим против езика на омразата. Той призова на Костадинов да се направи забележка.