Реакция

ГЕРБ подава сигнал до прокуратурата срещу Стойчо Кацаров

  27.01.2022 14:22  
ГЕРБ подава сигнал до прокуратурата срещу Стойчо Кацаров

Получихме тревожни данни за болница „Лозенец“, а именно действия на изпълнителният директор на лечебното заведение, който беше назначен от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и беше освободен от доц. Стоименова. Самият той е сключил договори със себе си и си е давал заплата. Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов.

Според Ангелов това е довело до злоупотребено с публични средства и изразходването на над 40 000 лв. от данъкоплатците. В тази връзка на 17 ноември 2021 г. КОМПИ установи конфликт на интереси по отношение на Радосвет Горнев.

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров е знаел за действията на изпълнителният директор на болницата, но не е предприел никакви действия. В тази връзка е извършен одит на лечебното заведение през месец септември 2021 г., добави бившият здравен министър.

Въпросът е прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправни действия на доц. Радосвет Горнев и извършил ли е престъпление по служба за неустановен контрол като принципал и собственик на лечебното заведение.

Ангелов уточни, че е изпратил сигнал до Софийска градска прокуратура и Икономическа полиция за извършено престъпление по служба. Сигналът е получен от лекари в болницата и членове на съвета на директорите.