Спорт

Джокович обжалва, остава в Австралия поне до неделя

  14.01.2022 15:12  
Джокович обжалва, остава в Австралия поне до неделя

Сръбският тенисист Новак Джокович обжалва повторното анулиране на австралийската си виза. Тя беше отнета днес с решение на министъра по имиграционната политика Алекс Хоук.

За първи път световният номер 1 остана без виза при пристигането си в Мелбърн за участие на Откритото първенство на Австралия на 6 януари. Тогава федерален съд реши в негова полза заради процедурни нарушения. Обжалването се гледа в същия съд, отново от магистрата Антъни Кели.

След изслушването на адвокатите на Джокович и правителството той реши да спре депортацията на сърбина до края на процедурата. Той няма да бъде задържан до интервюто в Министерството на имиграцията, което е насрочено за 8 сутринта в събота (полунощ българско време).

След това придружен от двама гранични полицаи той ще бъде отведен до кантората на своите адвокати. В неделя сутринта той трябва да бъде върнет там, а в 10 сутринта местно време той отново ще се изправи пред съдия Кели, за да научи съдбата си.

През останалото време той ще бъде задържан на неназовано място, за да не стават “медийни циркове” по думите на адвокатите му.