Коментари

Цонев: Готвят Дянков за управител на БНБ

  14.01.2022 12:02  
 Цонев: Готвят Дянков за управител на БНБ

Бившият финансов министър от първия кабинет на ГЕРБ - Симеон Дянков, е готвен за управител на БНБ. Това каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев по Нова тв. "Финансовият гуру на първия кабинет на ГЕРБ е готвен за шеф на БНБ. Кой го готви според вас?", попита Цонев водещите, направи внушението, че това е Иво Прокопиев и припомни, че самият Бойко Борисов е признал, че Прокопиев му е предлагал няколко министри в първото му правителство.

Той коментира и известената вчера оставка на бившия главен прокурор и шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

„За мен Сотир Цацаров е великолепен юрист и интелектуалец, но е жертва на олигарха и медиен магнат Иво Прокопиев. Ще бъде жалко, ако правосъдната система загуби такъв капацитет. Познавам го от изслушванията му в комисиите, които съм управлявал”, заяви Цонев.

Цонев се аргументира, че шефът на Антикорупционната комисия си отивал, защото е запорирал имущество на Прокопиев. "Знаете, че Сотир Цацаров запорира имущество за 280 милиона на олигарха Прокопиев", каза той.

Имотите на издателя на "Капитал" и "Дневник" все още са под съдебен запор, въпреки, че Министерството на финансите оттегли иска си срещу Прокопиев по делото "ЕВН", а прокуратурата оттегли исканията си по две обвинения за продажбата на „Каолин“.

„Имаме конструктивно предложение за пенсиите”, каза още Йордан Цонев. От ДПС смятат, че добавките към тях трябва да продължат докато продължава COVID кризата и да бъдат инфлационен инструмент.


Анкета

За коя партия бихте гласували ако изборите бяха днес?


Резултати