Новини

Covid тестът на Никола Минчев е от болница Лозенец

  13.01.2022 14:13  
Covid тестът на Никола Минчев е от болница Лозенец

От ГЕРБ настояха председателят на Народното събрание Никола Минчев да посочи коя е лабораторията или лечебното заведение, където е направен тестът му за Covid-19 и кой е бил дежурният вирусолог, който го е валидирал след Консултативния съвет при президента. Според бившия здравен министър Костадин Ангелов има редица несъответствия между наличната информация и сроковете, при които може да бъде направено изследването:

"Възможностите са две - или тестът е направен след КСНС, но PCR не може да излезе за толкова бързо време и обикновено е два часа, или тестът е взет преди КСНС. Ако тестът е взет преди КСНС, той е имал симптоми преди КСНС и появата му на КСНС е безотговорно поведение."

Костадин Ангелов отново допусна, че казусът с теста на Никола Минчев може да има връзка с планираната визита на премиера Кирил Петков в Северна Македония:

"Това беше животоспасяващ ход за българското правителство и за премиера Петков, защото в противен случай, той нямаше да може да изпълни, това което декларира от трибуната на НС. В крайна сметка президентът издърпа ушите на премиера Петков с КСНС."

По-късно днес от пресцентъра на Народното събрание съобщиха, че Covid тестът на председателя на институцията Никола Минчев е направен в болница "Лозенец" - от лекуващия го лекар.

След положителен резултат от антигенен тест е направен PCR, който по-късно също се е оказал положителен.

Тестовете са верифицирани в сертифицираната денонощна лаборатория на болница „Лозенец“, като са направени на 10 януари и са въведени в РЗИ-София.

В съобщението се посочва, че като обществена личност, която се среща всекидневно с много хора, Никола Минчев се подлага на рутинни тестове за Covid-19. Тестът му за понеделник е бил планиран за след заседанието на КСНС.


Анкета

За коя партия бихте гласували ако изборите бяха днес?


Резултати