Коментари

Кристиан Вигенин: Работата на парламента ще продължи нормално

  12.01.2022 09:51  
Кристиан Вигенин: Работата на парламента ще продължи нормално

Парламентът започва да работи все по-ефективно и по-добре, нещата се наместват. Това каза в интервю за БНР заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, който ще председателства заседанията заради карантината на Никола Минчев.
Добрата новина е, че голяма новина няма, заяви Вигенин за резултатите от Консултативния съвет по национална сигурност. Според него е бил потвърден вече изграденият консенсус по темата за Северна Македония и преговорната позиция на правителството.

Преди днешния протест срещу зелените сертификати, организиран от „Възраждане“ Кристиан Вигенин отправи призив „към този протест да се подходи като към всеки друг протест – хората имат право на това“, както и „да няма опити за насилствено влизане“.

„Многолюдността не е непременно свързана с насилие и опити за нахлуване в сградата“, посочи той.

Политическите лица не би следвало да призовават към насилие, каза още Вигенин. По думите му изявления и призиви за нахлуване в парламента могат да се разглеждат и като преврат.

„Няма как човек сам да се вкара в карантина. Аз самият не знаех за това изключение“ - така Кристиан Вигенин обясни случая с некарантинирането си след КСНС за разлика от всички останали участници след положителния тест на парламентарния шеф Никола Минчев.

„Вчерашните ми тестове са негативни, няма да поставя под риск никого. Нормално ще продължи работата на парламента“, увери Вигенин.

Относно приемането по спешност на правила, които скъсяват продължителността на изолацията, той коментира, че въпросът вече е бил обсъждан и не може да спекулира. Според него това е по-скоро съвпадение, отколкото изработване на специални правила заради президента, премиера и политическите лидери.

„Това не е правило, което беше измислено вчера. Просто ѝ беше дошло времето на тази заповед.“

В парламента физически не е възможно да се спазва дистанция, но по отношение на маските трябва да сме по-взискателни, отбеляза още Кристиан Вигенин.

Няма как да изгоним с полиция депутат от зала, само защото не спазва заповедите, допълни той


Анкета

За коя партия бихте гласували ако изборите бяха днес?


Резултати