Коментари

Томислав Дончев: КСНС приличаше на застраховка Гражданска отговорност

  11.01.2022 18:47  
Томислав Дончев: КСНС приличаше на застраховка Гражданска отговорност
  БТВ

"КСНС не беше свикван много отдавна, макар че се изредиха много кризи. Свикването му сега имаше някакви цели. Приличаше на застраховка "Гражданска отговорност" за това, премиерът да не направи грешки при посещението си в Северна Македония. Другата цел ми се струва е да се покаже кой е началникът. Тук господин президентът успя да се покаже като по-голям началник от изпълнителната власт. Позицията е правилна, няма разногласие и това е добре. Точно в тази ситуация е лошо България да излъчва разнопосочни сигнали навън". Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред БТВ.

"И двете общества, и двете държави, вместо да гонят въжделенията си, показват комплексите си. Нека да видим с какви новини ще се върне от Северна Македония Кирил Петков. Все още е минало много кратко време, за да се коментират действията срещу кризите. Анализите имат място, но хората очакват и конкретни действия и стъпки, за да се смекчи ефектът от кризите. Кризата с цената на тока за бизнеса можеше да бъде смекчена", каза още Дончев.

"България има нужда от мостове над Дунав и тунели през Стара планина. Това обаче не може да се случи в рамките на един мандат. Трудно ми е да коментирам твърденията на Бойко Рашков за инхаус поръчките. Логиката е, че когато някой не изпълнява поръчките и не си върши работата, ще плаща неустойки. Съкращаването в администрацията с 30% ще спести пари, но не вярвам да има особен ефект, освен че на един на трима души ще бъде освободен. В общинските администрации има само 30 000 души. Отдавам констатацията на Асен Василев на липса на опит", коментира бившият вицепремиер.


Анкета

За коя партия бихте гласували ако изборите бяха днес?


Резултати