Реакция

Антикорупционната комисия праща на прокурор кметицата на Красно село

  10.01.2022 13:10  
Антикорупционната комисия праща на прокурор кметицата на Красно село

Антикорупционната комисия, ръководена от Сотир Цацаров, ще изпрати на прокуратурата всички материали от проверката в столичната община "Красно село" заради наличие на данни за извършени корупционни престъпления, съобщиха от КПКОНПИ.

Проверката е по сигнали на граждани и медийни публикации и е извършена на 2 декември 2021 г. от служителите на дирекция „Противодействие на корупцията“. Изискани са документи, снети са обяснения от длъжностни лица, включително и такива на висши публични длъжности.

Констатирани са данни за нарушения при изпълнението на строително-ремонтни дейности и доставка на материални активи с възложител Столична община – район „Красно село“.

Установени са и незаконосъобразни действия на общинската администрация, като умишлено забавяне на издаване на административни актове, злоупотреби при отдаване под наем на общинско имущество и разходване на публични средства, фиктивни назначения на служители по оперативни програми и проекти с цел лично облагодетелстване и облагодетелстване на трети лица.

Кметът на "Красно село" Росина Станиславова е в конфликт на интереси за това, че е назначила себе си за ръководител на проект, както и за това, че е сключила трудов договор с дъщеря си, докато е била ръководител на проект, финансиран с европейски средства.

Станиславова е обжалвала решенията на КПКОНПИ и предстои произнасяне на съда.

В края на август м.г. Росина Станиславова бе глобена за втори път заради установените нарушения с 5000 лв. С други 15 000 лв. бе наказана преди това, защото сама се бе определила за ръководител на проект "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания", посочила почасовата ставка за себе си и избрала екипа за работа.


Анкета

За коя партия бихте гласували ако изборите бяха днес?


Резултати