Новини Реакция

Пламен Георгиев: Отстраняването ми беше направено неграмотно

  06.01.2022 10:21  
Пламен Георгиев: Отстраняването ми беше направено неграмотно

„Отстраняването ми беше направено неграмотно. Нямам официална информация за мотивите. Цивилизованият подход беше да бъда предупреден, да се сбогувам с местните институции”. Това заяви пред Нова телевизия консулът ни във Валенсия Пламен Георгиев.

Медийно той стана популярен с прякора си Пацо Терасата след като се разбра, че е изградил незаконни постройки на нея. Това стана и причината той да бъде сменен от Сотир Цацаров като шеф на КПКОНПИ. Правителството на Бойко Борисов обаче веднага му намери работа като го прати на дипломатическа мисия в Кралство Испания.

Според Георгиев сега новата власт го отзовава, защото е засегнал чужди интереси.

„Има две причини. Едната е заради хората, чието имущество беше запорирано. Явно те са близки до сегашната власт. Втората причина е зрелище. Ако имаше дори един процент несправяне с работата, щях да бъда отстранен на това основание. Министерство на външните работи обаче ми постави оценка „изпълнението надвишава изискванията", каза той.

И допълни, че атаките срещу него са последователни, като припомни скандала с терасите и случая „Ало, Ваньо".

„Навсякъде, където сме получавали сигнал с доказателства, сме правили проверка. Където сме установили незаконно придобито имущество, сме внасяли искове за отнемане", каза още консулът ни във Валенсия.


Анкета

За коя партия бихте гласували ако изборите бяха днес?


Резултати