Коментари

Карадайъ: Избирателите искат диалог, а не самодейност

  05.01.2022 15:53  
Карадайъ: Избирателите искат диалог, а не самодейност

Ние очаквахме да чуем приоритетите на мандатоносителя за тази сесия. Измина една година, която ще запомним с кризи и избори. Една година без действащо НС и правителство. За разлика от 45-тото и 46-тото НС, 47-то успя да излъчи правителство. Избирателите не дадоха власт на нито една партия, с което задължиха всички партии да търсят максимално съгласие. С две думи: Възстановяване на диалога.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация на партията от парламентарната трибуна днес.

По думите му обаче сме видели обратното на диалог - самодостатъчност, самонадеяност и самодейност.

“Новите тинк-танк политически проекти, които се появиха, се внедриха като заявка за новите месии с лозунги като промяна, справедливост, морал и борба с корупцията. Така се появи и ГЕРБ”, каза той.

По думите му стабилизирането на политическия процес изисква възстановяването на парламентаризма, демокрацията и държавността: “Днес за съжаление констатираме, че България фатално закъснява със своя план за възстановяване и устойчивост, а проектът за държавен бюджет се отлага във времето”.

“България има нужда от възстановяване на нормалността в политиката. България има нужда в най-кратки срокове да си напише домашното по плана за устойчивост. Българските граждани очакват решения, които да повлияят на техните доходи. Европейските и НАТО-вските партньори очакват да бъдем лоялни съюзници. Ние от ДПС ще дадем своя принос за защитата на правата и свободите на всеки български гражданин”, завърши Карадайъ.