Коментари

Карадайъ: В България има комбинация от кризи

  05.01.2022 10:35  
Карадайъ: В България има комбинация от кризи

Само три парламентарни групи представиха днес в парламента приоритетите си в началото на новия политически сезон – ГЕРБ/СДС, ДПС и „Възраждане“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова заяви, че най-важното пред парламентарната група и пред парламента е приемането на държавния бюджет за 2022 г. Тя призова правителството да представи своята управленска програма:

„За съжаление наблюдаваме симптоми на неосъзнаване на сложността на ситуация, в която се намираме, и пориви за авантюризъм, безотговорност и бездействие. Министрите не са готови с разчетите, не е ясно колко ще е инфлацията, какъв ще е дефицита, а заявките за четири моста над Дунав и три тунела под Стара планина звучат нелепо“.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви от своя страна, че в България има комбинация от кризи:

„Българските граждани очакват от нас решения, които да повлияят положително върху техните доходи, българските работодатели очакват да направим държавата и нейните институции техен партньор. Европейските и натовските партньори очакват да бъдем предвидим и лоялен съюзник. ДПС ще даде своя принос за реализация на тези очаквания“.

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов на свой ред отново настоя за премахване на зеления сертификат:

„На тази ненормална практика трябва да се сложи край. Силно се надяваме, че в следващите няколко дни правителството ще даде такъв ясен знак. Защото в противен случай, другата седмица разговорът няма да бъде воден тук. А отвън ще има десетки хиляди гневни хора, които ще насочат гнева си към всички нас. И към правителството, и към министрите, и към депутатите“.