Коментари

Министър Бойко Рашков: 30-40% от авансите за АМ Хемус са насочвани към ГЕРБ

  04.01.2022 16:10  
Министър Бойко Рашков: 30-40% от авансите за АМ Хемус са насочвани към ГЕРБ

30-40% от авансовите плащания строителството на  АМ 'Хемус' са насочвани към ГЕРБ, заяви Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура (СГП).

"От средствата, които са отделени за строителството на отделни лотове АМ "Хемус" не всички пари са отивали за самото строителство. Да кажем от 50-60-70-80 милиона толкова, колкото авансово са превеждани на фирмите, представящи се за строителни, са отделяни между 30 и 40% от тях, които се насочвани към една политическа партия (...) това е политическата партия ГЕРБ".

Рашков каза, че по време на разпита не е казал имена. Той е заявил, че тази работа е на прокуратурата.

"Когато се получи призовка, всеки един гражданин е длъжен да се подчини и да се яви там, където е призован. Аз не се притеснявам да бъда в прокуратурата и да каже това, което знам", с тези думи той коментира днешния си разпит.

Той е призован заради интервюто му по БНР на 23 декември, в което заяви, че знае къде са отишли отклонените от строителството на магистрала "Хемус" 53 милиона лева.

Ден след интервюто му, от СГП използваха правото си на отговор и категорично заявиха, че Рашков няма право да се меси в разследвания, водени от прокуратурата, включително това за автомагистрала "Хемус".