Бизнес Новини

Излиза технология за борба с гравитацията

  28.12.2021 12:56  
Излиза технология за борба с гравитацията

Редица учени от НАСА, DARPA, MIT и ВВС се срещнаха, за да обсъдят нещо неочаквано. Темата обикновено е запазена за теоретиците и тя е, как да победим гравитацията. Въпреки и изненадващите дебати, постиженията в тази област могат да променят правилата на играта, коментира Милен Ганев, съдружник в българската софтуерна компания "И-Кард", която е в топ 50 в Европа.

Първата Конференция за алтернативна задвижваща енергия (APEC) беше създадена, за да даде възможност на учените да обсъждат не толкова традиционни идеи. Много от тях съществуват само в сферата на фантастиката и няма да преувеличим, ако кажем, че са силно преувеличени. Някои от тях попадат извън пределите на основната наука. Учените обсъждат теми вариращи от експериментално задвижване до неизвестни въздушни явления. Последното хрумване е изследване на модификация на гравитацията. На него ще се работи върху материали за гравитационно екраниране, обясни Милен Ганев.

Alt Propulsion е секторна общност попадаща в плен между аерокосмическата, отбранителната, електротехническата, физическата, НЛО и още много други. Представители на всички тези култури посещават конференцията и въпреки факта, че тези различни общности не винаги са съгласни по някои теми до този момент успешно се избягват сериозни конфликти, каза Милен Ганев от "И-кард".

Темата за НЛО очевидно предизвика голям шум на конференцията. Тя направи значително възраждане на поп-културата тази година, като военните пилоти открито говореха за срещи, а Пентагонът обмисляше дългоочаквания доклад по въпроса. Последният в крайна сметка беше публикуван през юни.

Ако в недалечното минало най-горещата и странна тема е била НЛО, то сега центърът бавно се измества. Научната общност се опитва да изследва идеите по-сериозно от всякога, но успоредно с тях се налагат и нови, които значително разширяват вече достигнатите хоризонти. Въпреки усилията си обаче, гравитацията остава непобедена. Вероятно е добре, че редица изследователи намират време да се забавляват на дълги разговори за това, как да се промени сегашната ситуация.