Реакция

От Възраждане посочиха защо са отказали да оглавят комисия

  23.12.2021 15:12  
От Възраждане посочиха защо са отказали да оглавят комисия

"Възраждане" продължава да работи със сънародниците ни зад граница, увериха от партията в свое съобщение до медиите От формацията уточняват, че са били готови да оглавят Комисията по политиките за българите извън страната. Вместо това им е било предложено председателското място на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, с което те не са се съгласили.

"Ние сме категорични, че всяко важно решение на народните представители трябва да бъде предлагано и гласувано в пленарната зала и пред очите на българския народ, а не да бъде плод на политически договорки", посочват от партията. От "Възраждане" аргументират отказа си и с това, че техният председател Костадин Костадинов добре познава българските общности зад граница.

"За нас от "Възраждане" председателството на Комисията по политиките за българите извън страната е важно дотолкова, доколкото при посещение в земи, населявани с българи, председателят е приеман от позицията на институция, на най-високата трибуна в страната ни - Народното събрание", посочват от партията.

Съставът на всички парламентарни комисии бе гласуван вчера от парламента.