Коментари

Иван Гешев: Няма да подавам оставка

  09.12.2021 14:26  
Иван Гешев: Няма да подавам оставка

Главният прокурор Иван Гешев отхвърли възможността да подаде оставка, какъвто призив имаше днес от председателя на парламентарната група на "Демократична България" и лидер в оставка на „Да, България“ Христо Иванов.

Иван Гешев повтори, че когато политиците му искат оставката, значи си върши работата. Ние не сме актьори, нашата работа е да работим за гражданите, не за политиците, добави още той.

Според него страната ни трябва да извърви дълъг път, за да стане европейска държава ,тъй като у нас, когато прокуратурата работи, се иска оставката на главния прокурор и закриване на работещата прокуратура.

Явно трябва да се борим за демокрацията и разделението на властите, добави още Гешев. Той призна, че е допускал грешки по време на мандата си, а на въпрос при какви обстоятелства би се оттеглил предсрочно от поста отговори:

„Когато преценя, че не съм полезен на прокуратурата, и че всичко това, тези лъжи, които се изсипват, се окаже, че има нещо вярно. Вече нещата стигнаха дотолкова ниско ниво, това означава само едно - аз като прокурор съм си вършил работата и не могат да намерят нищо“, коментира обвинител номер едно.

Той твърди, че срещу прокурори в момента се оказва натиск и репресия, но отказа да уточни за какво става дума. Според неофициална информация близки до него са били привикани на разпит, съобщава БНР.