Спорт

Солени глоби за Берое и Стойчо Младенов

  03.12.2021 15:33  
Солени глоби за Берое и Стойчо Младенов

Берое (Стара Загора) бе глобен с 18 750 лева от Дисциплинарната комисия към БФС за "действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, свързани с раса, пол, цвят на кожата". Суровото наказание за клуба идва след домакинската победа над Славия във вторник. Старозагорци ще трябва да платят още 300 лева за нерегламентирано използване на димки.

По сезиране на Комисия "Етика и феърплей" сериозна глоба има и за наставника на ЦСКА София Стойчо Младенов. Той нападна отговарящия за ВАР съдия Георги Кабаков след победа на "червените" над Локомотив (София) с 2:0 миналата вечер, като за думите си е глобен с 4000 лева.

"На Кери не се дава дузпа, същото нарушение пред нашето наказателно поле на Мухар, веднага се дава. Тук има една тенденция, нека феновете да знаят кой беше на ВАР - Кабаков, Тъпаков, кой беше не знам. Същият, който ни свири мача с Лудогорец там. Защо не погледна дузпата на ВАР? Защо не погледна две ситуации, когато трябваше да покаже втори жълт картон? Ще ги предупредя - да спрат. Да бъдат коректни и честни, защото след пет месеца по друг начин ще си говорим с тях", каза Младенов след мача вчера.