Коментари

Мика Зайкова: Трябва пълен мандат и продължаване на промяната

  03.12.2021 13:46  
Мика Зайкова: Трябва пълен мандат и продължаване на промяната

"Народът не може да понесе нови избори, надявам се да го бъде този парламент. От това, което чух при откриването на 47-ото Народно събрание, надеждите ми се увеличиха". Това каза Мика Зайкова от "Има такъв народ", доайен на 45-ото и 46-ото Народно събрание.

Тя изрази задоволство от избора на председател и заместник-председатели на парламента, като подчерта, че Ива Митева и Кристиан Вигенин са с голям опит и добави:

"Надявам се този млад човек (Никола Минчев - б.р.) да има амбицията не само да се научи, но и да слуша, да се вслушва. Ива Митева може да му даде само положителни съвети и да му бъде дясната ръка".

Според Зайкова постигнатото разбирателство по време на преговорите за коалиция може да бъде добра основа за съставяне на коалиционно споразумение и на програма на правителството:

"Най-важното е да има коалиционно споразумение и добра програма. За министри ще се намерят хора. ... Много се надявам този парламент да има пълен мандат, както и правителството да има пълен 4-годишен мандат, защото това, което набелязахме в 135 точки, не може да стане за година. Трябва пълен мандат и продължаване на промяната".

По думите ѝ от ИТН иска да има коалиционно споразумение, в което да бъдат включени елементи от програмата на партията:

"Не знам някой да се бори за някое министерство".