Развлечения

Интернет сензацията Бай Иван оживява на голям екран

  02.12.2021 17:59  
Интернет сензацията Бай Иван оживява на голям екран

На 3 декември една интернет сензация оживява на голям екран в пълнометражния филм "Бай Иван - филмът", съобщават от "Александра филмс".

Лентата е базирана по изключително популярните образи бай Иван и Спаска от "Светът на Ванката". Ютуб каналът с близо 600 000 абоната създаде героят бай Иван и от две години всеки скеч с негово участие има минимум един милион гледания.

Зад тези образи стоят Димитър Кирязов и Силвия Йорданова. Двойка в живота, двойка и на екрана, те са автори и на сценария на филма. Другият основен двигател е продуцентът и режисьор Ники Павлов с неговата компания Infinity Films. Оператор е Иван Иванов, а музиката е на Виктор Стоянов.

Във участват и актьорите Ники Станоев, Венци Куцаров от "Тутурутка", певицата Лидия, Найден Найденов-Нед, Момчил Степанов и други.

Сюжетът се върти изцяло около пътуването на бай Иван и Спаска от Бургас към София. Те отиват там, за да вземат участие в телевизионно кулинарно шоу. Но всъщност пътят им до София ще се превърне в истинско предизвикателство, изпълнено с много хумор, абсурдни събития и смахнати диалози. Част от приключенията, които ги очакват по пътя са, взимане на музикант стопаджия, екшън с неуправляема кола, кражба на колата, пътуване на стоп в камион, екшън с полицай и катастрофа.