Новини Спорт

Радостин Василев: Необходимо е значително увеличение на бюджета за спорт

  26.11.2021 17:42  
Радостин Василев: Необходимо е значително увеличение на бюджета за спорт

"В момента мимикрираме с този бюджет за спорт", каза Радостин Василев от "Има такъв народ". От партията смятат, че трябва да се обсъди възможността бюджетът, който в момента е малко под 100 млн. лева, да се увеличи значително чрез пари от акциз от цигари и алкохол.

Василев добави, че е важно да се знае, че за подобряване на резултатите в професионалния спорт трябва време. "Каквито и мерки да вземем сега, трябва да сме наясно, че е необходимо време. Дали четири или осем години, но няма как да стане бързо."

Програмата на "Има такъв народ" включва шест стълба:  ревизия  на министерството, държавните дружества и федерации (пълна проверка за достатъчно дълъг период);  законодателна и административна реформа  (да се намали численият състав, който в момента е 680 души; промени в кодекса на труда, свързани с договорите на професионалните спортисти, създаване на експертен съвет; увеличаване на часовете по физическо възпитание на 5 часа седмично;  финансиране  - значително увеличение на бюджета на спорта;  инфраструктура  (изграждане на нов национален стадион извън центъра на София, а "Васил Левски" да бъде запазен и ремонтиран; инфраструктурна децентрализация в няколко региона);  масов спорт ;  спорт за високи постижения.
"Има такъв народ" предлага младежките дейности да преминат в министерството на образованието. Идеята е споделяна и от представителите на БСП. Въпреки това присъстващите на обсъждането представят идеите си за проблемите и необходимите подобрения в сектора с младежките политики.

Анкета

На кой проект трябва да заложи българската енергетика?


Резултати