Коментари

Кацаров: Мерките ни дадоха резултат

  12.11.2021 11:04  
Кацаров: Мерките ни дадоха резултат

Служебният министър д-р Стойчо Кацаров се похвали на брифинг, че е доволен от мерките, които е въвел, на фона на катастрофата с пандемията и ежедневните черни рекорди, които бяха допуснат със заразени и починали от COVID-19. "Намалява броят на новите случаи на Ковид-19, мерките, които взехме дават резултат", констатира Кацаров.

"Намаляването на броя на новозаразените е успех на усилията на всички сънародници. Не сме залагали на страха, не се опитвахме да плашим хората, за да спазват противоепидемичните мерки", заяви Кацаров.

"Темпът на нарастване на заболелите спада от 2 седмици. Към момента пикът тръгва надолу. Има рязко нарастване на броя на извършваните тестове след въвеждането на "зеления сертификат. Това е най-удачният вариант за действие при нова вълна. Ако продължи тестването, ще има нов спад на заболеваемостта. Но трайната мярка срещу пандемията е ваксинацията", уточни съветникът на здравния министър проф. Мира Кожухарова.

Припомняме, че броят на заразените започна да намалява след гафа с тестовете за учениците. Децата от 15 области си останаха вкъщи с майки и бащи, за да учат онлайн с преподавателите, които също бяха принудени да се върнат към неприсъствената форма на обучение.


Анкета

На кой проект трябва да заложи българската енергетика?


Резултати