Коментари

Борисов: Изборите са предрешени!

  14.09.2021 14:44  
 Борисов: Изборите са предрешени!

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е на Кръстова гора навръх големия християнски празник Кръстовден. Заедно с него са бившият финансов министър Кирил Ананиев, бившият зам.-министър на регионалното развитие Николай Нанков, депутатът Радомир Чолаков.

Благодарение на г-н Бойко Борисов, преди 14 години, ние получихме частица от кръста Господен. Лично министър-председателят донесе тази велика светиня, която беше донесена тук и надлъж и нашир пази нашето отечество и благочестивия наш народ, каза митрополит Николай, който води празничната служба в църквата.

Нека г-н Борисов, на вас, на всички ваши придружаващи, които са дошли в тази света обител, която се обновява благодарение на вашето родолюбиво съзнание, нека всички вие се докоснете от светия кръст, да получите земно щастие, изцеление от болестите и небесно благословение.Сърдечно ви благодаря за добротворството, което проявихте и към цялата православна църква и към тази обител. Тук десетки хиляди болни и страдащи идват, за да просят изцеление, посочи митрополитът. Вие създавате удобства за болни и страдащи и за населниците на този манастир, каза отец Николай.

Със средствата, които отпуснахте се строи нов манастирски корпус, който е изцяло съобразен с канона и ще удовлетвори потребностите на много хора. Много хора, които осъзнават, че това е ваше дело, ще ви ббагословят и споменават в молитвите си. Бог да ви дава здраве и благословия. Слава на Бога, каза още на Борисов Пловдивският митрополит Николай.

Двамата огледаха новите строежи на светата обител, които текат и в момента. Това е българският Атон, коментира Борисов.

Разбрах, че пътят към Молдовския манастир е спрян, отбеляза Борисов. На въпрос кога ще обявят името на кандидата си за президент, той подчерта, че ще дойде време. Шикалкавят с парламента, каза той. Не видях в актуализацията на бюджета да са заложени средства за пътища, за туризъм, отбеляза той.

Трети избори чакаме Бойко Рашков да каже кого сме подслушвали и кои хора сме яли. Това ни взима проценти, а е пълна лъжа. Превърнаха парламента в слуга на Румен Радев и място на лични вендети, отсече Борисов.

Лъжат пенсионерите, че им дават пари, а от януари къде са им приходите. В момента върви чудовищна контрабанда, отсече той.

Днес няма да си разваляме празниците, но това, което се случва е чудовищно. Хърватия влиза в еврозоната, а България остава в чакалнята заради Радев, но хърватите са умни. Месеци на хаос и безвремие, и нищо. Искам да ми покажете едно нещо, което е свършило едно правителство, посочи Борисов.

Изборите са предрешени, каза още Борисов. Имаме и един, и втори, и трети, и още двама, и още трима. Няма да ми задавате едни и същи въпроси на фона на безвремието. Сега чух по радиото, че Мая манолова направила разкритие за газовата връзка. Но, проверявайте преди да говорите. България няма нищо общо в момента с този газопровод. Той се изпълнява от гръцка фирма. Има договор и ние сме платили. Търгът го спечелиха две гръцки компании. Ако има забавяне, ще има и неустойки, реагира експремиерът на изказване на Манолова.

Тези хора как ще обяснят спирането на Хемус и на магистралата. Къде са им инвеститорите, Киро разправяше, че ще докара 600 инвеститори. Къде са им кредитите. Слушах Велев сутринта и той ги разкости - от грантове те направиха кредити. Няма план за възстановяване, няма нищо, само едно бюро за защита искат да дадат на Янаки Стоилов и да излъжат пенсионерите за 3 месеца, припомни Борисов.

С този свръхдефицит сега забравете за Еврозоната, отсече той.

Сега да видим как Радев ще прикрие самолета, който падна, коментира още той.