Коментари

Тошко Йорданов: Правителство до 15 дни или нови избори

  21.07.2021 09:46  
Тошко Йорданов: Правителство до 15 дни или нови избори

"Ако заявените декларации за промени, а не постове, са верни, в следващите 14-15 дни ще има правителство", обяви от трибуната на Народното събрание Тошко Йорданов от "Има такъв народ" по време на изказването на най-голямата група след откриването на 46-ия парламент.

"Този парламент, който нареди българският народ, е по-различен от предишния, според нас е доста по-близък до реалността и това, което желаят гражданите. Самият факт, че присъства министерски съвет означава, че не се срамуват да застанат сред нас", започна Йорданов, говорейки от трибуната в близост до министрите от служебното правителство.

"До голяма степен знаете какво ще направим ние като политическа сила. Когато президентът Радев (тук Йорданов направи лапсус и първо каза Първанов - бел. ред.) ни даде мандат, ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат. Не мисля, че имаме различия с повечето политически парити - нито по темата с главния прокурор, нито съдебната реформа, нито унизителните пенсии на нашите майки и бащи", добави Йорданов, като посочи, че отговорността е на по-голямата част от залата, като едва ли някой иска да работи с една парламентарна група, очевидно имайки предвид тази на ГЕРБ-СДС.

Според него, ако след 15 дни няма кабинет, вероятността за поредни избори е голяма. "Ако се стигне дотам, няма нищо неправилно или недемократично", каза Йорданов, като така за пореден път изрази готовността на "Има такъв народ" за провеждане на още едни избори.