Новини

Премиерът Борисов обяви, че излиза в отпуск

  15.04.2021 18:15  
Премиерът Борисов обяви, че излиза в отпуск
  МС

Премиерът Бойко Борисов заяви днес, излиза в отпуск от утре, като ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев, за да работи по подготовката на новото правителство, което ще предложи ГЕРБ след получаване на мандата.

На извънредно заседание на правителството Борисов заяви, че утре в Народното събрание ще бъде депозиран Планът за възстановяване и устойчивост, така че народните представители да имат възможност да решат дали да до приемат.

Новият парламент планираше изслушване на премиера Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост като дневна точка от утрешното заседание на Народното събрание.

„Възлагам на Томислав Дончев, който ще ме замества от утре, тъй като аз излизам в отпуск, имам да си свърша много работа в партията, а и да подготвим добро правителство, това отнема време, в 9 ч. искам да депозирате в деловодството на парламента Плана за възстановяване, и ако искат да го приемат, ако искат да го отхвърлят, ако искат да го надградят, тъй като Томислав Дончев е събирателният образ на този план, може да го разясни на всеки, който пожелае“, каза Борисов.

„Трябва да дадем визия как ще изгледа един нов балансиран, евроатлантически кабинет. Трябва да свършим работата качествено и да подготвим добро правителство“, каза още Борисов на извънредно заседание на правителството.