Коментари

Цветан Цветанов: Румъния стои по-адекватно на Балканите, трябва да спрем влиянието на Москва

  02.03.2021 16:15  
Цветан Цветанов: Румъния стои по-адекватно на Балканите, трябва да спрем влиянието на Москва
  БТВ

„България, в репутационен план, има загубено доверие. Щом не може да изпълниш доверието си към НАТО, значи си нарушил доверието. Трябва да се носи отговорност защо военнослужещите ни не спазват договора. Защо хората, които отговарят за сигурността на външната граница на Европейския съюз, не са ваксинирани? В един момент може да се окажем без гранични полицаи, което е недопустимо. Държавата ще е на автопилот след няколко дни. Всички министри и премиерът ще означава, че не са управлявали разумно, а са харчели средства, харчейки пари на хората. Трябва да изпълним евро-атлантическия си ангажимент“. Това заяви лидерът на „Републиканци за България“ пред ТВ+.

„Това, което се случва, на 50% се дължи на управленско безхаберие и не на последно място – на обслужване на руските интереси. Румъния стои доста по-адекватно и по-надежден щит в Черноморския регион. Всичките ми посещения в САЩ са били свързани с работата ми като вътрешен министър и депутат. Руското влияние е засилено в България заради Руско-турския поток. В САЩ има смяна на администрацията. Трябва да се ограничи влиянието на Москва в Прибалтика, триморието и на Балканите“, заяви Цветанов.

„В условията на COVID-19 нямаме диалог с правителството. Нямаме парламентарен контрол. След влизането ни в Народното събрание ще искаме възстановяване на държавните правила. Бившият министър на МВР е водач на листите в ДПС, а настоящият – на ГЕРБ. Ние няма да имаме управление. Държавата ще се управлява от министъра на културата. Само за него не чух, че е част от листите. Всички останали са водачи. Борисов каза нещо важно на избирателите – не сте ми нужни, а депутатите и министрите, което е недопустимо. Ще има много разочаровани от ГЕРБ, които са били редови членове. Затова мисля, че „Републиканци за България“ е логичен избор, каза още Цветан Цветанов. Той допълни, че лидерът на партия ДЕН Мехмед Дикме го е потърсил за коалиция, но е избрал ГЕРБ. „Ние сме с 480 пълни листи. Васил Божков ще има още факти, които не е казал. За статуквото е важно да няма висока избирателна активност", заяви Цветан Цветанов. Той допълни, че страната ни се справи най-зле с коронавируса.