От мрежата

Бойко Борисов прави уволнена от партията на Слави Трифонов водач на листа в ГЕРБ

  24.02.2021 15:27  
Бойко Борисов прави уволнена от партията на Слави Трифонов водач на листа в ГЕРБ

Бившият координатор на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" във Видин Росица Кирова има шанс да стане водач на листа на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори. Това стана ясно по време на поредната обиколка на премиера Бойко Борисов.

Той провери строителството на пътя Монтана-Видин заедно с регионалния министър Петя Аврамова, заместника й Николай Нанков и в компанията на Кирова.

На строящия се пътен възел "Бела", който е на 46-километър от трасето, Борисов спря да си говори с работниците, а малко по-късно се обърна към Кирова:

"Нали за това протестирахте?"

"Да, за това протестирахме, но искаме и да се построи освен всичко друго", отвърна му тя.

"Ние го строиме, ама то не става с боички да го нарисуваме", каза й премиерът.

След това заговори за тунел под "Петрохан" и обясни, че бил включен в инициативата "Три морета", по която проектите напредвали.

"Това се оказа най-натовареният път за излизане от Азия към Европа", обясни той.

"Всъщност минаваме на втори етап – онова, което говорихме на онова кафе прословуто", каза Кирова.

"Те затова те изгониха тебе, но пък ние сме готови да те сложиме водач на нашата листа, така че да контролираш две години (срокът за завършване на пътя Видин-Монтана б.р.) от парламента това, което правят", каза й премиерът.

Кирова не отговори. Само заяви, че ще направят всичко възможно, за да се случи бързо строителството.

А Борисов й заяви:

"Както немахте път Северозападът, в един момент може да се озовете и с магистрала до Видин, и с тунел под "Петрохан". Като нема – нема. Малко като дъждовете – като навали... и така"