Реакция

Борисов: Не задължаваме никого да ходи на ресторант

  23.02.2021 12:02  
Борисов: Не задължаваме никого да ходи на ресторант

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов посетиха хасковското село Малево, за да проверят как протича ваксинацията.

Пред журналистите министър-председателят заяви, че се надява на 1 март, както по-рано бе поет ангажимент, ресторантите да могат да отворят отново.

Ние никого не задължаваме да ходи на ресторант, разчитаме, че хората са информирани и могат да вземат решения, коментира Борисов.

Той посочи, че вицепремиерът Томислав Дончев ще участва в изборите като водач на габровската листа на ГЕРБ и по тази причина правителството е определило вицепремиерът Марияна Николова да отговоря за провеждането на изборите.

Борисов каза още, че на по-късен етап ще се решава дали някой друг ще изпълнява премиерските функции в случай, че той самият излезе в отпуск за изборите.

Няма хаос около организацията с ваксинацията, заяви от своя страна здравният министър Костадин Ангелов.

„По въпроса на личните лекари - да, имаме проблем с осигуряването на достатъчно количество ваксини от заявените от личните лекари, но пак да повторя: ние сме готови за начало на масовата ваксинация в началото на месец март, тоест от 3 и 4 март нататък. Стартираме седмица до 10 дни по-рано. Нормално е да има такъв тип неудовлетворени количества, които не могат да бъдат доставени, но темпът, с който ние продължаваме, за мен е абсолютно удовлетворяващ“.

Правителството води преговори ваксините, предназначени за страната ни, да бъдат доставяни със самолет за сметка на държавата, обяви премиерът Борисов, който преди това посети предприятието „Неохим“ Димитровград.

По думите му доставките със самолет ще намалят времето за транспорт поне с 2 дни.

Премиерът подчерта още, че единственият шанс да се спре надигането на вълната от новозаразени са ваксините.