Новини

Премиерът от Петричко: Ако трябва и с БТР-ите ще разнасяте ваксини из страната

  22.02.2021 13:40  
Премиерът от Петричко: Ако трябва и с БТР-ите ще разнасяте ваксини из страната

"Ако трябва и с БТР-ите", коментира премиерът Бойко Борисов. Той посети с. Самуилово в община Петрич, което е до границата с Гърция.

Визитата има за цел да се провери как върви ваксинирането. Премиерът искаше да види, че ще има ваксини за всички труднодостъпни места. Заедно с него са шефът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски, здравният министър проф. Костадин Ангелов и евродепутатът Андрей Новаков.

Служители на Спешна помощ, които са пристигнали в едно от малките село с линейка рано сутринта, увериха, че ще поставят ваксина на всички желаещи. Доставени са 150 дози.

"Разпределили сме 88 000 дози ваксини днес. Поръчали сме 18,5 млн. дози ваксини, за да може да се ваксинират всички желаещи", обясни Бойко Борисов.

Никъде в света не избират, най-добрите ваксини са приети от ЕК и одобрени от Европейската агенция по лекарствата. Това каза пред журналисти в село Самуилово премиерът.
Той провери как върви ваксинацията в малките населени места и отдалечените такива.

„Това е все едно да дадем на българина да избира в момента или да си говорим коя кола е по-хубава или по-лоша. Всеки има някакъв избор. Тези са утвърдени и еднакво добри. Организацията, която създадохме, е с линейки до труднодостъпните места, затова 150 дози има тук, както и лекари от София, и медицински сестри. Ако не достигнат, за радост има много желаещи, ще вземат пак. 88 000 дози сме разпръснали днес из страната. Зелените коридори ще продължат докато дойдат 18,5 млн. ваксини - безплатни, за да може, който иска, да получи“, допълни той.

"Най-възрастният ваксиниран човек е на 96 години, най-младият е на 18. Обхващаме огромен диапазон от възрастови групи. Само в България върви полемика за ваксините. Щом са утвърдени тези ваксини, значи са ефикасни. По-добре която и да е ваксина, отколкото без", предупреди ген. Венцислав Мутафчийски.

Видео:

https://m.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/3020727291488654/