Бизнес

Нестле България получи сертификат за инвеститор клас А

  03.02.2021 18:28  
Нестле България получи сертификат за инвеститор клас А

Нестле България получи сертификат за инвеститор  клас А от Министерство на икономиката. Компанията бе отличена за инвестиционен проект на стойност 21 644 269 лв., който осигурява дигитализация на производствения процес във фабриката в София, увеличаване на капацитета  и разширяване на портфолиото  от произвеждани продукти.

В рамките на проекта през 2020 г. Нестле България разшири една от производствените линии и инвестира в 2 нови поточни линии за опаковане на шоколадови десерти KIT KAT. Чрез реализацията на инвестиционния проект Нестле България ще увеличи капацитета на фабриката, за да посрещне растящото търсене на продуктите KIT KAT в пазарите, към които компанията осъществява експорт. През последните две години (2018 г. и 2019 г.) ръстът на продуктите с марката KIT KAT е между 8 и 10%.  Наред с увеличаването на капацитета ще се разшири и  произвежданото портфолио от продукти, като се добавят продукти с разнообразни пълнежи като плодове, ядки и др., за да се отговори на засиленото търсене от потребителите към десерти с хранителни ползи, които осигуряват балансирано хранене и съответстват на активния начин на живот. Промяната в производствените технологии от своя страна ще доведе до използването на по-малко опаковъчни материали, което съответства на ангажимента на Нестле за намаляване на отпечатъка върху околната среда и държавната политика за опазване на околната среда.

Сертификатът за инвеститор клас А е огромно отличие за усилията на Нестле България, които полага в посока непрестанни инвестиции в производствени мощности, модернизация и подобряване на качеството на продуктите. Сертификатът е признание за дългосрочния ангажимент на Нестле България като стратегически инвеститор за българската икономика в сектора на храни и напитки. Благодарим на Министерство на икономиката и останалите институции в България за успешната съвместна работа и за това, че оценяват желанието на компанията да затвърди позицията на бизнес лидер в страната, който се грижи за икономиката, обществото и околната среда “, заяви Петър Стоилов, изпълнителен директор на Нестле България.

Министерство на икономиката издава сертификати за инвестиция клас А по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) за насърчаването на инвестиционни проекти, които се осъществяват на територията на България и са свързани със създаването на ново предприятие, с разширяването на съществуващо предприятие/дейност, с диверсификация (разнообразяване) на производството на предприятието/дейността с нови продукти или със съществена промяна в цялостния производствен процес на съществуващо предприятие/дейност.