Реакция

Бойко Борисов: Mинистър Терзийски събира Щаба за бедствия и аварии, има проблеми на много места

  18.01.2021 11:56  
Бойко Борисов: Mинистър Терзийски събира Щаба за бедствия и аварии, има проблеми на много места

Следобед министър Христо Терзийски събира Щаба за бедствия и аварии, защото има проблеми на много места. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение в Лъки, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на министър-председателя в социалната мрежа „Фейсбук“. „Следобед министър Христо Терзийски събира Щаба за бедствия и аварии, защото има проблеми на много места - Петърч, Костинброд, Гоце Делчев, деретата по Брезница, Дъбница и на други места, за да може да се вземе решение днес и да се отпуснат средства за възстановяване на участъците. Трябва да се потърсят алпиниски, защото на Рилския манастир няколко пъти падаха скални маси и добре че нямаме жертви. По пътя за Рилския Манастир има 80-90% е наклонът и могат да работят само алпинисти“, посочи Борисов.

„Днес се надявам да се отпуснат пари и да се започне да се разчиства. Надявам се до края на деня да се получат средствата. Правим училища и блокове, даваме милиони за пътища. Пътят за Кръстова вода е на привършване. За Родопите се влагат много пари и мисля, че хората го виждат. Обходите на Пловдив и Асеновград също се правят“, заяви премиерът.

„Природата ни е много красива, но скалите са ни много лоши. При тези температури, водата, която е замръзнала в скалите, води до това да започнат да падат. Виждате какви скални маси в момента се отнемат, за да се разширяват пъищата. 53 млн. лв. дава държавата за това. Парите са по сметките, започва се фрезоване, алфалтиране на няколко места, прави се разширяване и се правят канавките“, допълни той.

„470 000 лв. са дадени за двете свлачища в района. Следобед ще бъде свикана комисията, за да може всички опасни места - Петърч, Костинброд, Брезница и софийските участъци, да се започне работа. Днес това ще го свършим, за да може кметовете да работят“, добави той.

„Много бих искал, когато следващия път президентът се изказва, да каже които пари да спрем. Той казва, че се харчат много пари. Да каже: "Борисов, незабавно спри 106 млн. лв. на месец за пенсионерите, 15% увеличението на полицаите, спри двойното увеличение на заплатите на учителите, спри парите за кметовете!". Да каже които пари да спрем - за хората на първа линия, за мерките 60/40, 80/20 и 75/0? Да каже: "Спрете АМ „Хемус“, защото не е важно за Варна и Търново, спрете Ботевград - Мездра, Монтана - Враца - Видин, спрете АМ "Европа".
Да каже: "Спрете незабавно АМ "Струма". Харчели се пари. Изброих сигурно 5 млрд. лв. в тези проекти и за това, което се прави. Пандемия е. Виждате в другите държави в какви тежки условия са. В България с майсторско управление в момента сме добре и бизнесът работи“, допълни той.