Коментари

Разногласия между грозно и безочие

  11.01.2021 10:14  
Разногласия между грозно и безочие

Бойко Борисов: Управляваме кризата по най-добрия начин. Президентът е търсил как да се отметне от предложената от него дата за изборите. Ако някой му е казал „28 март“, сега се чуди как да се отметне.  Ако иска да ги отменя, то това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно.
Датата на парламентарните избори ще стане ясна в края на януари, когато президентът ще издаде указа.  Посочих възможната най-ранна дата, подчерта Румен Радев, за да има мобилизация в работата на институциите. Но досега виждам само обещания. Президентът определи като безочие тезата на Борисов, че някой се готви да отложи изборите.
Росен Плевнелиев: Посочването на дата за изборите е тежък гаф за Радев.
ПРЕДИЗБОРНО ВЪВ ВАРНА
Бойко Борисов: Обещал съм на варненци „Хемус“. Преасфалтирахме огромна част от старата магистрала, мантинели, мостове…Страната ни влиза в Новата година с най-ниския външен дълг, с най-ниския дефицит. Сравнете с времето на соц-а преди 30 години. Било е радост за „Москвич“ и за печка „Раховец“. По мярката 60 на 40 във Варна са запазени 10 хиляди работни места и са платени 22 млн. лева. Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката, здравните мерки по време на кризата.
Диана Дамянова: Да твърдиш, че се справяш добре с кризата в страна, която управляваш от 11 години, но  която е първа по смъртност и е от най-бедните в ЕС, е обикновена гьонсуратщина. Да платиш 3 млрд. за руски газ за Сърбия без разклонение за България, е връх на политическа проституция. Да се хвалиш с най-нисък бюджетен дефицит, след като си оставил населението в бедствено положение, бизнеса във фактически фалит, е гьонсуратлък на квадрат.
ЦЕНАТА НА 15 ХИЛЯДИ ЖИВОТА
Радан Кънев: Проверих данните за смъртността през 2020 година, които показват закъснялото поведение на управляващите.То струва близо 15 хиляди български живота. През последните 2 месеца на годината  България печели рекорд по смъртност.
ПАРТИЙНИ СХВАТКИ. ВЪЗРАЖДА СЕ НАЦИСТКАТА СЛОВЕСНОСТ
БСП Пловдив: Партийни членове сравняват Нинова с Гьобелс. Няма да позволим да бъде унищожена идеята на партията ни. Върхушката на партията се държи от Нинова, а Гергов е удобен враг, саморазправата с когото ще стане на тъмно.
Корнелия Нинова: Трябва да има ред, правила, устав, които да се спазват от всички социалисти, независимо кое как се казва.
Александър Константинов, член на БСП Пловдив: Има остри разногласия между ръководството на пловдивската организация на БСП и нейните членове. Хората на Гергов са около 100 души, които водят битка за своето финансово благополучие. Показателно е, че от 1020 души, 860 са гласували за Нинова като председател на БСП. Хората около Гергов са материално мотивирани. Всеки от тях взимапо някакъв начин  пари от Гергов.   
ВЪЗРОДЕН „ДРУГАРСКИ“ РЕЧНИК
„Враг с партиен билет“,
„Мракобесие“,
„Пажове на Нинова“,
„Нинова и компания“,
„Нинова е като Гьобелс“ ,
„Партийната върхушка се държи като Сталин“,
„Нинова е изключително отмъстителна и злобна жена, агресивна, идейно и организационно неподготвена“.
 
ЩЕ ИМА ЛИ ХОРА ЗА ЧЛЕНОВЕ НА КОМИСИИТЕ
80 000 души са необходими за 12 хиляди комисии за изборите. Заплащането, пенсионната възраст на повечето от вероятните членове, дезинфекцията, липсата на отговор как ще гласуват болните и близо 1 млн. българи с изтекъл срок на документите за самоличност – все въпроси, на които  още няма отговор близо два месеца преди събитието.  
ПРЕМИЕРЪТ СЕ ОТРЕЧЕ ОТ ДПС И ПЕЕВСКИ
Борисов прекъсна брифинга на здравните власти, за да се отрече от Пеевски и ДПС. Повтори го повече от 3 пъти.
Според президента, логично е Пеевски да подкрепи Борисов в предстоящите избори, защото те са ортаци и в бизнеса, и в политиката.  
„СИСТЕМАТА НИ УБИВА“ СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ МАЯ МАНОЛОВА
Майките от организацията се разграничиха от Мая Манолова, след като тя подписа споразумение за съвместно участие на изборите с „Отровното трио“.
ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА ФАЛШИФИЦИРА ИСТОРИЯТА
Красимир Каракачанов: България не е наложила вето за Северна Македония, просто е казала, че страната не е готова за дата на разговори. България е за разширяване на ЕС, но не приемаме омразата срещу всичко българско. Прави се гнусна фалшификация на българската история. Република Северна Македония може да получи дата за преговори, ако подпише анекса с 12 точки към договора, който предстои да бъде приет.
 
Екатерина Захариева: България ще блокира Северна Македония, ако съседите не признаят, че националната идентичност и езикът имат български корени. Само тогава България може да признае македонската идентичност и език.
Зоран Заев: Свети Климент Охридски е основател на Охридската книжовна школа, македонски просветител и съдател на македонския език и азбука – кирилицата.
Според македонски информационни източници а президентът Северна Македония се е обърнал с официално писмо към Вселенския партриарх Вартоломей да признае автокефален статут на Македонската православна църква, която в момента се разглежда като Охридска епископия под управлението на Сръбската патриаршия.
РАЗНИ
Путин и Меркел обсъждат сътрудничество в борбата срещу пандемията от коронавирус. Били засегнати най-вече "възможните перспективи за съвместно производство на ваксини". Двамата са се поздравили по телефона за Нова година.
Посолството на САЩ у нас се обърна с призив към българите: „Споделете с нас Вашия любим цитат от поезията на Ботев“.
Повече от 100 млн. лева са събраните глоби за нарушения на правилата за движение в България.
300 души са поискали да платят глобата на кмета заради мъжкото хоро на Йордановден в Калофер.