От мрежата

Илиян Василев: Маските в НСО и за политиците трябва да паднат

  10.07.2020 13:47  
Илиян Василев: Маските в НСО и за политиците трябва да паднат

Коментар на Илиян Василев във "Фейсбук"

Полковник Марков ясно и недвусмислено посочи отговорностите за премиера - за решението днес за охраната на Доган и на президента Радев за оставането на шефа на НСО на поста му.
Днес ще бъде важен ден, в който маски ще падат.

Но не мога да разбера защо е в мрежите няма елементарна хигиена и се споделя текстов вирус на някакъв виц правен министър. Май ще трябва да блокирам, защото екологията на мрежата е топ приоритет. Какъв е ДК точно за да отделяте толкова внимание? Човек без тежест, без значение, втори, трети ред в кохортата на Борисов, обслужваща Пеевски.

По същия начин друг "син" депутат, сега във евро, тръгнал да защитава Доган и Пеевски. Когато човек тръгне да пада, е нормално да се опитате да му простите веднъж, два пъти. Трети път е глупаво. Кеш енд кери демократи много. Аз го отсвирих отдавна. Отново ненужно внимание.
ДПС се изнервиха, защото излязоха от сянката и влязоха в центъра на внимание и критика. Това, което винаги съм твърдял - атаката трябва да бъде към главните центрове на задкулисието - Доган и Пеевски, защото те са властта.

Виждате страха на Борисов и неспособността му да се еманципира от тях, защото го държат толкова здраво и яко, при това не само и толкова пряко те, но и руските служби чийто агенти са те.

Да погледнем и основанието, което ще бъде повторено днес от шефа на ДАНС и главния секретар като основание за държавната охрана на Доган - легендата, че Ердоган иска да прати килъри на Доган, за да овладее контрола върху българските турци. Това е версията на ченгетата от памти века. И в името на това му прощават всичко - узурпацията на власт, на пари, дори престъпленията. Осигуриха му шпалир и за грабежа за КТБ, за потапянето на ТЕЦ "Марица-Изток -2" за да се осъмне собственик на ТЕЦ "Варна" с милионер в стотиците милиони.

В миналото е имало "доказателства", осигурени от нашите служби, но те са същити с бели конци. Нали същия Доган даде на турските служби списъка на агентите, които работеха срещу Турция. Онзи списък!? А истината е, че Доган има самостоятелна връзка с Кремъл, чрез която дестабилизира и държи в напрежение всеки на власт. За това му трябва и този сарай на територията на руската компания.

Сами знаете колко е вярна същата теза за Пеевски. Тази игра със заплахите за убийство стъпва върху неуспешния опит за "убийсто" срещу Доган, който всички знаят, че театър. Помните и заплахата за убийство на Пеевски преди фалита на КТБ, за която всички знаеха, че е фейк.
Пеески и Доган са мулти, мулти милионери и е време сами да се погрижат за охраната си. Така ще претеглят през личните си заграбени пари, собствените си възприятия за заплахите срещу тях.