Новини От мрежата

Общински съветник от Възраждане: Майната им на хората от блока! Да мрат! (видео)

   
Общински съветник от Възраждане: Майната им на хората от блока! Да мрат! (видео)

"Майната им! Те да си мрат в блока! Не е проблем, но на пчелите въздейства това нещо". Думите са на общинския съветник от "Възраждане" в Горна Оряховица Иван Атанасчев.

Изказването е запечатано от камерите и микрофоните в залата на Общинския съвет в Горна Оряховица. На мартенското заседание на Общинския съвет съветниците обсъждат темата с антените на мобилните оператори по покривите на жилищните сгради, предаде БНР.

Пред пуснати микрофони и онлайн излъчване на сесията единият от общинските съветници – Иван Атанасчев от "Възраждане", казва: 

"Има ли забрана за тези работи? Не може ли да го гласуваме за тези радиоактивни клетки, които облъчват?".

Друг съветник му отговаря, че нищо не може да се направи, а ако може - ще е много трудно. "Няма изследване, а другото е, че това си го решават живущите в блока", допълва той.

Именно след тези думи Атанасчев възкликва: "Майната им! Те да си мрат в блока! Не е проблем, но на пчелите въздейства това нещо".

Пред БНР общинският съветник не отрича да е казвал подобно нещо.

"Всеки сам преценява къде иска да живее, всеки сам преценява какво да сложи на къщата си, на покрива, как да го сложи, дали иска да го облъчват някакви лъчи. Те сами преценяват дали искат да живеят", обяснява той.

На въпрос ще се извини ли на гражданите на Горна Оряховица Атанасчев заявява, че ще се извини на когото трябва. 

Председателят на Общинския съвет в Горна Оряховица Огнян Стоянов ще разпореди проверка.

"Като изгледам записа и ако има наистина такива реплики, изречени по време на заседанието, ще предприемем мерки, съгласно правилника", обясни Стоянов пред БНР.